UNIVERSALIOS VYNO MIELĖS SC
Tinka gaminant baltuosius ir raudonuosius vynus iš įvairių uogų ir vaisių. Ypač tinka gaminant saldžiuosius vynus.
Sudedamosios dalys: sausos mielės Saccharomyces cerevisiae.
Grynasis kiekis: 10 g. Laikyti: sausoje vietoje
Vartojimo būdas:
- Vyno mieles išmaišyti 300 ml. virinto ir atšaldyto iki 22-30°C vandens, įdėti puse arbatinio šaukštelio cukraus ir leisti pastovėti 30 min.
- Dar kartą išmaišyti ir supilti į rauginimo indą su misa. Temperatūrų skirtumas tarp paruoštų mielių ir misos neturėtų viršyti 10°C.
- Rūgimas prasideda maždaug po 10 val.
- DĖMESIO: Prie aukštesnės nei 38°C mielės sudega. Alkoholio tolerancija: 13%. Pakelio kiekio užtenka 30 l vyno. Fermentacijos temperatūra: 18 – 32°C.
Gamintojas: Enartis Italija.