Mielės X-PURE-100L
Turbo X-Pure 21.33% aukštos kokybės mielės su didele tolerancija alkoholiui. Dėl didelio atsparumo alkoholiui, mielių ir maistinių medžiagų mišinys išfermentuoja misą iki 21,3% alkoholio!
Turbo X-Pure mielių pakelis skirtas 100 L misos. Tinka misai iš cukraus, vaisių ir grūdų fermentuoti. Šių mielių dėka galite sėkmingai paruošti puikų gėrimą iš grūdų, vaisių ir cukraus. Greita ir efektyvi fermentacija – mielės gali išfermentuoti net 36 kg cukraus pasiekdamos 21,3% alkoholio. 25 kg cukraus išfermentuoja net per 5-6 dienas. Naudojant šias mieles malonus gatavo produkto aromatas.
Kaip naudoti:
Pasirinkite fermentacijos variantą (žr. lentelę). Pirmąją dalį cukraus suberkite į fermentacijos indą ir ištirpinkite atitinkamame kiekyje drungno vandens, kurio temperatūra apie 30°C. Tada supilkite visą mielių maišelio turinį ir atsargiai išmaišykite. Gautą tirpalą fermentuokite lentelėje nurodytą dienų skaičių (pagal pasirinktą variantą), 20-25 ⁰C temperatūroje.
Pasirinkus II; III ar IV fermentacijos būdą, cukrų berkite dalimis (kaip nurodyta lentelėje). Papildomą cukraus dalį sudėkite po * 24 kitą dalį (jei pasirinkote IV būdą) po** 48 valandų.
Fermentacijos būdai I II III IV
————————————————————————–
Alkoholis [%] 15 17 19 21,3
————————————————————————–
Cukrus [kg] Dalis (I) 25 20 20 20
————————————————————————–
Dalis (II)* – 8 12 10
————————————————————————–
Dalis (III)** – – – 6
————————————————————————–
Vanduo [L] 85 83 81 78
————————————————————————–
Fermentacijos laikas 5-6 8-10 10-12 12-14
(dienomis)
Pasibaigus fermentacijai, palikite misą skaidrėti. Žemesnėje temperatūroje skaidrėja geriau.
Pasibaigus fermentacijai, misa turės šiek tiek saldų poskonį, kurio šaltinis yra mielių gaminamas glicerolis.
Sudedamosios dalys: mielės, kalio fosfatas (V), magnio sulfatas (VI), kalcio karbonatas (IV), vitaminas B1 (tiamino hidrochloridas).
Laikyti sausoje vietoje kambario temperatūroje.
Grynasis svoris: 360 g.
Pakelio užtenka 100 ltr misos užraugti.
Kilmės šalis: Lenkija